T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - 30 Ağustos İlkokulu

Güvenli İnternet

08-02-2020




 

 

 

 

 

Okulumuz e-Safety Label Bronz etiketine sahiptir. Konuyla ilgili haberi ve ayrıntıları okumak için linke tıklayınız: http://umraniye30agustos.meb.k12.tr/icerikler/okulumuz-bronz-e-safety-label-etiketini-aldi_9010165.html

 

Güvenli İnternet Politikamız

08-02-2020










Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte her okulun Okul Güvenlik Politikasının olması kaçınılmaz olmuştur. Çünkü paydaşlar günümüzde okul binasından çok çeşitli şekillerde internete erişebilirler. Günlük hayatımızın bir parçası olarak hepimiz dijital teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojiler aracılığıyla mevcut olan fırsatları en iyi nasıl kullanacaklarını bilmelerini sağlamak için, artık bunları nasıl kullanacaklarını bilmek ve anlamak gerekiyor. Bunun mümkün olan en güvenli şekilde ve en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak için, öğrencilerimizin evde, okulda veya dışarıda ya da arkadaşlarıyla ya da yalnız olduğu zaman, dikkatini çeken açık ve özlü bir Güvenli İnternet Okul Politikasına sahip bir okuluz.


E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ:

1. Okulumuzun internet sitesi, twitter  gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır. 

2. Okulumuzda cep telefonları ders esnasında kapalı konumda tutulmakta, eTwinning projesi yapan arkadaşlar proje çalışmaları amacıyla gerektiği takdirde kullanmaktadır. 

3. Rehberlik servisi tarafından, sınıflara düzenli olarak, BİT bağımlılığı, BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, Siber Zorbalık gibi konularda seminerler tertiplenmektedir.  

4. Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır.

5. Okulumuzun  bazı öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır.

6. Okulumuzda "Daha Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır.

7. Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, http://www.guvenlicocuk.org.tr/ sitesi  linki yer almaktadır. Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

8. Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde güvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

9. Rehber Öğretmenlerimiz  internet etiği ve güvenli internet kullanımı konuları hakkında öğrencilerimize bilgilerini aktarmaktadır.

10. Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır.

11. Okulumuzda Dijital vatandaş olma konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.


EBEVEYNLERİN BAŞLICA SORUMLULUKLARI ŞUNLARDIR:

  • Okul Kabul Edilebilir Kullanım Politikalarını okumak, çocuklarını bu politikaya bağlı kalmaya teşvik etmek ve uygun olduğunca kendilerinin de bağlı kalmasını sağlamak.
  • Çocuklarıyla çevrimiçi güvenlik konularını tartışmak, okulun çevrimiçi güvenlik yaklaşımlarını desteklemek ve evde uygun güvenli çevrimiçi davranışları pekiştirmek.
  • Teknoloji ve sosyal medyanın güvenli ve uygun kullanımını modellemek.
  • Davranışlarında, çocuğun çevrimiçi olarak zarar görme tehlikesi altında olduğunu gösteren değişiklikleri belirlemek.
  • Okul veya diğer uygun kurumlardan, kendileri ve ya çocukları çevrimiçi problem veya sorunlarla karşılaşırsa yardım veya destek istemek.
  • Okulun  çevrimiçi güvenlik politikalarının oluşturulmasına katkıda bulunmak.
  • Öğrenme platformları ve diğer ağ kaynakları gibi okul sistemlerini güvenli ve uygun bir şekilde kullanmak.
  • Yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin getirdiği fırsatlar ve risklerle ilgili olarak kendi bilinci ve öğrenimlerinden sorumlu olmak.


Güvenli İnternet Kılavuzumuz

28-01-202028-01-202028-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.01.2020 - Güncelleme: 29.11.2023 11:21 - Görüntülenme: 530
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
güvenli internet,