T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜMRANİYE - 30 Ağustos İlkokulu

Tarih Yazan Çocuklar

06-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

Bu proje okulumuzda Rahime BATI koordinesinde yürütülmektedir.

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencileri tarafından yürütülen bu projenin amacı, Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Mimar Sinan gibi Türk tarihinde iz bırakmış büyük şahsiyetleri tanımak ve tanıtmaktır. Öğrenciler, bu önemli kişiliklerin hayat hikayelerini, başarılarını ve Türk kültürü ile tarihine yaptıkları katkılara odaklanarak, milli değerlerimizi anlama ve tarih bilincini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar.

Bu proje sayesinde öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucu liderlik vasıfları, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethederek tarihi değiştirmesi, Yunus Emre'nin insanlığa ve Türk edebiyatına katkıları, Hacı Bektaş Veli'nin hoşgörü ve birlik mesajları, Mimar Sinan'ın mimari dehası gibi konular üzerine araştırma yapıp sunumlar hazırlamaktadırlar. Öğrenciler arasından her hafta 2 kişi hazırladıkları sunumları sınıfta arkadaşlarına sunarak seçtikleri büyüklerin hayat hikayelerini, karakter özelliklerini ve topluma katkılarını anlatmaktadırlar.

Yıl boyunca devam eden proje süresince öğrenciler, söz konusu büyüklerimizin yaşamlarından ilham alarak, kendi potansiyellerini keşfetme ve milli kimlik bilinci geliştirme imkanı bulmaktadırlar. Bu süreçte, öğrencilerin araştırma yapma, sunum becerileri ve yaratıcılıkları gelişirken, aynı zamanda Türk kültürü ve tarihine olan saygılarını arttırarak kendilerini bu büyük şahsiyetlerin mirasının bir parçası olarak görmektedirler.

26-12-202306-02-202406-02-202406-02-2024

Projeyle ilgili yapılan haberlere ulaşmak için tıklayın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2023 - Güncelleme: 06.02.2024 16:10 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 2  kişi beğendi